Cursus Franse les

Franse les

Een van de beste manieren om snel de Franse taal onder de knie te krijgen is het volgen van privéles Frans. Middels privéles Frans spreek en begrijp je de taal eerder dan wanneer je een reguliere cursus Frans volgt. Bovendien kun je ook zelf het een en ander doen om de taal snel onder de knie te krijgen.

 

Zakelijk Frans of ‘vakantie Frans’

Privéles Frans wordt op alle niveaus gegeven; voor zowel beginners als gevorderden en voor mensen die speciaal zakelijk Frans willen leren en mensen die al blij zijn als ze een beetje ‘vakantie Frans’ onder de knie hebben. De erkende organisaties die privéles Frans geven, werken volgens de criteria van het Europees Referentiekader voor Talen. Steevast begin je volgens deze norm met niveau A en eindig je op niveau C.

 

Regelmaat is belangrijk

Wil je snel de taal machtig worden, plan dan regelmatig een privéles Frans in. Plan meteen een hele reeks lessen en blok die uren in je agenda. Dan kom je niet snel in de gelegenheid om een afspraak voor privéles Frans te cancelen. Regelmaat is belangrijk als je de taal snel machtig wilt worden. Er zijn overigens ook opleidingscentra die de lessen bij je thuis geven. De kans is groot dat je ook als je privéles Frans volgt, je altijd huiswerk mee krijgt. Het is belangrijk dit serieus te nemen en er de nodige tijd aan te besteden. Vaak worden een privéles Frans op maat aangeboden, er ligt geen kant-en-klaar materiaal klaar. Hoe de lessen eruit zien is onder meer afhankelijk van het niveau van de cursist en van wat je beslist wilt leren. En dat kan dus voor iedereen anders zijn.

 

Lees online een Franse krant

Privéles Frans kan dus op beginnersniveau gegeven worden, maar ook als je een opfriscursus nodig hebt, een conversatie cursus wilt volgen of een zakelijke cursus wenst te volgen. Wat je zelf ondertussen kunt doen is online proberen Franse kranten te lezen, naar Franse liedjes te luisteren en proberen zo nu en dan eens naar een Frans televisieprogramma te kijken en te ondervinden of je er al iets van begrijpt of dat je nog wel even aan de bak moet. Wat behalve privéles Frans of het volgen van een cursus Frans ook nog een optie is, is om een periode naar het klooster te gaan, een Franstalig klooster uiteraard. Vooral onder voetbaltrainers is dat een geëigende methode om snel een taal te leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *