Bruiloft fotografie of portretfotografie moet goed gebeuren!

Fotografie

Wanneer je gaat trouwen of een leuk portret wilt laten maken van je kinderen of jezelf, wil je zeker weten dat dit goed gebeurt! Vooral wanneer je te maken hebt met foto’s die maar één keer genomen kunnen worden, zoals bij een bruiloft. Hieronder kijken we even waar je op moet letten bij het kiezen van een fotograaf voor bruiloft fotografie of portretfotografie.

 

Waar je naar zoekt bij bruiloft fotografie

Wanneer je het hebt over bruiloft fotografie kun je twee soorten fotografie onderscheiden. Aan de ene kant heb je de foto’s die worden gemaakt tijdens het huwelijk, de receptie en de feesten en aan de andere kant heb je de foto’s die worden gemaakt van het koppel, de echte bruidsfoto’s. Dit zijn twee hele andere manieren van fotograferen en je moet goed weten dat dit dus andere aanpakken vergt. Meestal bieden fotografen zich aan voor beide foto’s en dit gaat ook altijd goed! Echter is het belangrijk om te weten dat je iemand moet hebben met ervaring, want waar je de bruidsfoto’s nog enigszins kunt sturen en ook meerdere foto’s kunt maken, is het tijdens de bruiloft en de feesten belangrijk dat de foto’s meteen goed zijn. Je kunt het ja-woord niet nog drie keer zeggen, omdat de foto’s niet goed zijn bijvoorbeeld. Dus wanneer je kiest voor bruiloft fotografie is het belangrijk iemand te vinden die flexibel is, meerdere lenzen heeft en snel en goed foto’s maakt. Iemand met ervaring in het maken van dit soort foto’s onder deze druk, Iemand die normaal alleen portretfoto’s maakt en nooit buiten komt is wellicht geen goede keuze voor jouw bruiloft foto’s.

 

Portretfotografie is een vak apart

Een goede, mooie portretfoto laten maken is iets dat je niet vaak doet en als je het dan en keer doet moet het heel goed zijn! Je hangt ze waarschijnlijk aan je muur, wilt ze gebruiken voor een boek of cadeau doen aan een ander. In al deze gevallen wil je goede foto’s kunnen gebruiken of geven. Daarom is het belangrijk dat je dus ook kiest voor een goede en gespecialiseerde fotograaf met ruime ervaring in portretfotografie. Door te googelen op portretfotografie in jouw omgeving, weet je dat je heel gemakkelijk welke fotografen portretfotografie aanbieden en kun je ook hun werk zien. Staat het je aan en zijn de prijzen goed? Dan is het waarschijnlijk een hele goede match! De meeste portretfotografen bieden diverse print mogelijkheden aan en verkopen ook mooie lijsten voor om je foto.

 

Klik hier voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *