Taal op de werkvloer

Foto_Taalbasis voor werkzoekendenDe juiste taal op de werkvloer is erg belangrijk

Taalbeheersing op de werkvloer is natuurlijk erg belangrijk. Zeker als uw werknemers vaak in contact staan met uw klanten. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is dus zeker bepalend voor het succes van uw bedrijf. Hiermee straalt u niet alleen professionaliteit uit, maar draag u ook bij aan een goede samenwerking tussen collega’s. Hoe is het gesteld met de taal op uw werkvloer? Dat kunnen wij voor u onderzoeken. Uiteraard kunnen u en/of uw werknemer(s) een taalcursus op maat volgen. Hiervoor hebben wij de volgende pakketten samengesteld.

  • Specifieke taalondersteuning; gericht op verbetering van het functioneren van de werknemer, door taaloefeningen in de praktijk uit te voeren.
  • Mondelinge communicatie bevorderen. De werknemers leren spreektechnieken, non-verbale communicatie en converseren op niveau.
  • Bevordering van veiligheid door het begrijpen van schriftelijke procedures en het opvolgen van mondelinge instructies.
  • Individueel werk- taaltraject: niveauverhoging van de Nederlandse taal, waardoor het zelfstandig functioneren groeit.
  • Mondelinge en schriftelijke instructies geven op een effectieve wijze.
  • Beheersen en kunnen toepassen van de spelling- en grammaticaregels door de werknemer.
  • Correct en zorgvuldig leren schrijven: verslagen maken, notuleren, rapporteren en corresponderen.

Effectiviteit en kwaliteit

Het beheersen van de juiste taal op de werkvloer zal ervoor zorgen dat uw medewerkers hun taken effectiever uitvoeren, waardoor zij een betere kwaliteit zullen leveren. Zij zullen correct taalgebruik tijdens en na de cursus als vanzelfsprekend gaan zien. Ook zal de communicatie met klanten gemakkelijker verlopen. Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze diensten? Neem gerust contact met ons op.

   Zakelijk schrijven     Contact     Naar de website van Het Werkwoord